Tuesday, February 15, 2011

တပုိတြဲလ ထမနဲပြဲေတာ္ကုိ ဇႏၷဝါရီႏွင့္ ေဖေဖာ္ဝါရီလမွာက်င္းပေလ့ရွိပါတယ္။ ျမန္မာလူမ်ဴိးမ်ားရဲ့ ရာသီပြဲေတာ္ တစ္ခုျဖစ္ၿပီး အင္းဝေခတ္ေနာက္ပိုင္း ေညာင္ရမ္းမင္းလက္ထက္ေလာက္က စတင္ျပဳလုပ္သည္ဟု ေလ့လာေတြ႕ရွိရပါတယ္။
ထမနဲကုိ ေကာက္ညႇင္း၊ ဆီ၊ ေျမပဲဆံ ၊ ႏွမ္း၊ အုန္သီး၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ

စသည္တုိ႕ျဖင့္ ဒယ္အုိးထဲတြင္ ေရာသမေမြၿပီး ျပဳလုပ္ရေသာ စားဖြယ္တစ္မ်ဳိးျဖစ္ပါတယ္။

လူၾကီးလူငယ္ ေပ်ာ္ေပ်ာ္ပါးပါး ဆင္ႏြဲၾကေသာ ေပ်ာ္ရႊင္ဖြယ္ရာသီးပြဲတစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။

ေရွးလူၾကီးမ်ား ေျပာစကားအရ
ေကာက္ဦးေပၚခ်ိန္တြင္ မိမိတုိ႔ ၾကဳိးပမ္းစိုက္ပ်ဳိးထားေသာ လယ္ယာမွထြက္ေသာ ေကာက္ဦးကုိ ျမတ္စြာဘုရားအား ဦးစြာလႉဒါန္းျခင္း။

ျမန္မာႏုိင္ငံ တပုိတြဲလသည္ အင္မတန္ေအးလွေသာ ေဆာင္ရာသီျဖစ္၍ ကေလးငယ္မ်ားအာ အေအးမိေရာဂါျဖစ္တတ္ရာ ထမနဲကို္ စားသုံးျခင္းျဖင့္ သဘာဝ အေအးဒဏ္မွ ကာကြယ္ႏုိင္ျခင္း စသည္တုိ႔ေၾကာင့္ “ကုသုိလ္လည္းရ ဝမ္းလည္းဝ” ဆုိသည့္အတုိင္း ျမန္မာမ်ား ယခုထက္တုိင္ က်င္းပရျခင္းျဖစ္သည္။

တခ်ဳိ႕ေဒသမ်ားတြင္ မီးပုံပြဲက်င္းပသည္ဟုလည္း ေလ့လာေတြ႕ရွိရသည္ ဤမီးပုံပြဲေတာ္ကုိ ပုဂံေခတ္က စသည္ခဲ့သည္ဟု ေလ့လာေတြ႕ရွိရသည္။

No comments:

Followers

My Blog List